Mainos

Yrittäjät: Naisten sotu-maksut alemmas

Suomen Yrittäjien mielestä korkeat sosiaaliturvamaksut ovat erityisen pahoja työllistämisen esteitä naisvaltaisilla aloilla. Järjestön toimitusjohtaja Risto Suominen toivoi asiaan korjausta puhuessaan perjantaina yksityishammaslääkärien talvipäivillä Helsingissä.

-Naisvaltaisilla aloilla välilliset työvoimakustannukset kohoavat huomattavasti korkeammiksi kuin tyypillisillä miesaloilla. Tämä johtuu siitä, että lapsiin ja heidän huoltamiseensa liittyvät välilliset työvoimakustannukset pyrkivät kohoamaan merkittäviksi naisaloilla, hän selvitti.

Suomisen mukaan tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että lakisääteiset sosiaaliturvamaksut saadaan nykyistä matalammiksi niissä palkkaluokissa, joissa naisaloilla tyypillisesti toimitaan. Suomisen mielestä sotu-maksujen porrastamisessa matalapalkka-aloilla olisikin viimein päästävä sanoista tekoihin. -Seuraavan hallitusohjelmaan tulisi saada selkeä kirjaus konkreettisista toimenpiteistä sotu-maksujen porrastuksesta matalapalkka-aloja suosivalla tavalla, hän sanoi.

Välillisiin työvoimakustannuksiin kuuluvat työnantajan maksamat sairausvakuutus- ja eläkemaksut. Myös työntekijä maksaa nykyisin eläkemaksua, mutta se on selvästi pienempi kuin työnantajan maksama osuus.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.