Mainos

Yrittäjät kuumina verokaavailuista

Yrittäjäjärjestöt ovat aloittaneet ankaran lobbauksen vastustaakseen yrittäjien verotukseen kaavailtuja kiristyksiä.

Niin kutsutun Hetemäen verotyöryhmän kaavailut ovat saanet jopa keskenään kiistelevät yrittäjäjärjestöt kerrankin samaan ruotuun. Sekä Suomen yrittäjät että Elinkeinoelämän keskusliiton yrittäjävaltuuskusta torjuvat tähän asti esillä olleet uudet veromallit.

- Se on sillä tavalla hyvin vakava asia, että tulevaisuuden työpaikat ja kasvu ovat entistä vahvemmin yrittäjyyden varassa. Jos yrittäjien verotusta ja yritysten verotusta merkittävästi kiristetään, vaarannetaan kasvua ja työpaikkoja, arvioi Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus.

- Se mitä minä pelkään on työllistävien ja hyvinvointia luovien yritysten siirtymistä muualle, sanoo yritysvaltuuskunnan puheenjohtaja Antti Zitting Elinkeinoelämän keskusliitosta

Yrittäjäjärjestöt lobbaavat nyt ankarasti jäsentensä veronkiristyksiä vastaan. Osa yrittäjistä on käyttänyt kovaakin kieltä, mutta edusmiehet tyytyvät diplomaattisempaan arvosteluun.

Verotuksen kokonaisuudistusta valmistelevan työryhmän esitysten on määrä vaikuttaa seuraavan hallituksen ohjelmaan, mutta osauudistukset ovat mahdollisia jo aiemmin.

Katso Vesa Kallionpään juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.