Mainos

Yrittäjän painajainen – hakkeri iski, pankki ei palauttanut rahoja

Luottokortti- ja pankkitietojen kaappaaminen on yhä yleisempää. Hakkerit myyvät näitä rahanarvoisia tietoja talousrikollisten käyttämillä nettisivustoilla. Petri Laukkaselle hakkerin uhriksi joutuminen on aiheuttanut monta unetonta yötä.

Laukkanen joutui hakkerin uhriksi syksyllä 2010. Ruotsissa asuvan pienyrittäjän kolme firmaa tekevät muun muassa kaukolämpöasennuksia Fortumille. Laukkanen menetti iskussa kaikki rahat kaikilta firmojensa tileiltä - yhteensä noin 1,8 miljoonaa kruunua eli 200 000 euroa.

Anastettujen rahojen jäädyttäminen viivästyi, koska Nordea edellytti toimenpiteelle rikosilmoitusta. Pankki ei ole edelleenkään palauttanut rahoja yhtiöille. Tapahtumasta on kulunut puolitoista vuotta.

– Pankilta piti ottaa uutta lainaa, että pystyi maksamaan kaikkien palkat, Laukkanen kertoo.

Laukkanen on soitellut pankille ja poliisille kuukauden välein, mutta tulosta ei ole tullut. Södertäljen pienyrittäjän osaksi jää siis odotella: pankki ei korvaa mitään niin kauan, kun poliisin työ on kesken ja poliisi puolestaan ei kerro esitutkinnan sisällöstä tai valmistumisajankohdasta.

– Ottaa päähän, Laukkanen toteaa.

Ruotsin Nordeasta kerrotaan, että pankkisalaisuuden takia yksittäisiä tapauksia tai asiakassuhteita ei voida kommentoida.

Nordea saattaa haluta selvityttää, johtuuko nettipetos Laukkasen firmojen huolimattomuudesta. Silloin pankin ei tarvitse korvata varastettuja rahoja.

Keskustelu aiheesta jatkuu maanantain Huomenta Suomessa.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu Tukholmasta (Seitsemän uutiset 1.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.