Mainos

Yrittäjä, kohdista palvelusi: Tällaisia ovat venäläisturistit

OSKE listasi tutkimuksensa perusteella neljä tyypillistä venäläismatkailijaa. Matkailijaprofiilien avulla Suomeen yritetään houkutella yhä enemmän venäläisturisteja.

– Yrityksiä on tällä hetkellä "tuunaa tuotteesi venäläisille" -valmennuksessa, kertoo OSKEn kehitysjohtaja Miikka Raulo.

OSKE halusi tutkimuksellaan selvittää keinoja, jolla venäläiset saataisiin viihtymään Suomessa pidempään ja käyttämään myös yhä enemmän Suomen palveluita. Työkaluksi tähän he kokosivat neljä erilaista venäläisturistin matkailijaprofiilia.

Kohdebongari

Kohdebongari hakee matkakohteestaan top 5 -kohteita. Tällöin Helsinki kilpailee esimerkiksi Tukholman ja Pariisin kanssa. Tällainen matkailija käy Suomessa ostoksilla ja laskettelumatkoilla. Suomesta kuitenkin tuntuu puuttuvan erityisyys muihin Euroopan kaupunkeihin verrattuna - ja kaikki paikat menevät kiinni jo kuudelta.

Viihdytettävä

Viihdytettävä on spontaani matkailija. Hänelle Suomi edustaa mahdollisuutta tehdä hauskoja aktiviteetteja. Hän saattaa vuokrata Suomesta kaveriporukalla mökin, jossa he kalastavat, marjastavat ja grillaavat. Suomi näyttäytyy viihdytettävälle autiona maana, jossa on paljon sääntöjä ja kieltoja. Suomalaiset ovat lainkuuliaisia, mutta antavat teini-ikäisten lastensa pomppia saunasta alasti ulos.

Kesäasukas

Kesäasukas perustaa tänne tukikohdan, esimerkiksi mökin Keski-Suomeen. Hän viettää täällä rauhallista lomaa ja piipahtaa lasten kanssa lähiympäristön matkailukohteissa.

Löytöretkeilijä

Löytöretkeilijä kiertää lomansa aikana useita kohteita. Hän haluaa tutustua suomalaiseen arkeen. Hän etsii etukäteen verkosta nähtävyyksiä ja ajanvietettä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.