Mainos

Ypäjän koiratappeluitten tuomio lieveni hovissa

Ypäjällä järjestetyistä koiratappeluista annettiin käräjäoikeudessa liian kovat tuomiot, katsoo Turun hovioikeus. Puolen vuoden ehdolliset vankeusrangaistukset lyhenivät merkittävästi: kahden miehen rangaistus lyheni kolmeen kuukauteen ja yhden tuomio yhteen kuukauteen.

Hovioikeus toteaa, ettei Suomessa ole ole rangaistuskäytäntöä koiratappeluitten järjestämisestä. Se piti Forssa-Loimaan käräjäoikeuden linjaa liian ankarana suhteessa tekojen vahingollisuuteen, vaarallisuuteen ja vaikuttimiin. Tuore ratkaisu on pitkälti sama kuin se, millä laamanni Juhani Hirvonen hävisi käräjäoikeuden äänestyksen alkuvuodesta.

Ypäjäläisessä koira-aitauksessa järjestetyt tappelut tulivat tietoon BBC:n filmiryhmän materiaalista.

Tuomitut katsoivat toimittajien provosoineen ja alkoholin vauhdittaneen tapahtumia viime vuoden maaliskuussa. Heidän mielestään koiratappelut eivät tuota sen pahempaa jälkeä kuin laillinen luolametsästys. He vetosivat siihen, etteivät koirat saaneet Ypäjän kuudesta ottelusta pysyviä vammoja.

Syyttäjä oli vaatinut miehille eläinsuojelurikoksen takia elinikäistä koiranpitokieltoa. Hovioikeus asettui samalle linjalle kuin käräjäoikeus: tappeluttajat pysykööt viisi vuotta ilman koiria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.