Mainos

Youtubesta saattaa tulla myös elokuvavuokraamo

Internetin videopalvelu Youtube saattaa tulevaisuudessa laajentua myös elokuvavuokraamoksi. Talouslehti Wall Street Journalin mukaan Youtuben väki käy parhaillaan Yhdysvaltain suurten elokuvayhtiöiden kanssa keskusteluja siitä, että videopalvelu voisi vuokrata filmejä sivustonsa kautta.

Youtuben videoiden katsojilta ei ole tähän mennessä veloitettu mitään maksuja, mutta lehden mukaan leffaelämyksestä pitäisi pulittaa noin kolmen euron suuruinen summa. Joissain tapauksissa elokuvan voisi katsoa Youtubesta jopa samana päivänä, kun se ilmestyy dvd-levynä.

Wall Street Journalin tietojen mukaan Youtuben omistaja Google aikoo testata palveluaan kolmen kuukauden ajan 10 000:lla työntekijällään. Kokeilun oli tarkoitus alkaa jo tässä kuussa, mutta sitä lykättiin, koska neuvottelut elokuvayhtiöiden kanssa ovat kesken.

Tähän mennessä muun muassa Apple on vuokrannut elokuvia iTunes-palvelunsa kautta.

Myös Youtuben varteenotettavaksi kilpailijaksi nousua tekevä hulu.com tarjoaa televisiosarjojen jaksoja sekä elokuvia ilmaiseksi sivustollaan. Yhtiö on tähän mennessä onnistunut tekemään sopimuksia muutamien yhdysvaltalaisten televisioyhtiöiden kanssa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.