Mainos

YouTuben vuokrauspalvelu pitää matalaa profiilia

Videopalvelu YouTube on avannut aiempien kokeilujensa jälkeen kaikessa hiljaisuudessa videovuokrauspalvelun. Streamattuja elokuvia ja televisio-ohjelmia tarjotaan 0,99 - 3,99 dollarin hintaan. Sisältö on katseltavissa kaksi vuorokautta hankinnan jälkeen.

YouTube ei ole kuitenkaan ainakaan vielä virallisesti julkistanut vuokrauspalveluaan. Heikohko valikoima saattaa kertoa siitä, että palvelu ei ole vielä valmis laajamittaiseen toimintaan, pohtii toimittaja Ed Oswald PcWorldissa.

Suurin osa vuokrauspalvelun sisällöstä vaikuttaa olevan pieniltä indie-studioilta tai Bollywood-lähteistä. Palvelusta löytyy kuitenkin myös useita Lionsgaten elokuvia. Sivuilta löytyy mm. hittielokuva Precious sekä Brothers, Saw-elokuvat ja Klo 15.10 lähtö Yumaan. Televisio-ohjelmien tarjonta ei näyttäisi tulevan miltään suurelta yhdysvaltalaiselta yhtiöltä.

YouTube on jo aiemmin tänä vuonna kokeillut vuokraustoimintaa tarjoamalla katsottavaksi Sundance-filmifestivaalin inde-elokuvia viiden dollarin hintaan. Tempaus ei kuitenkaan onnistunut kovinkaan hyvin. Oswald arvioi, että se tuskin tuotti sivustolle yli kymmentätuhatta dollaria vuokrausmaksuina.

Jotta YouTube menestyisi ruuhkaantuvilla vuokrausmarkkinoilla sen tarvitsisi lisätä tarjontaansa nopeasti, vaikka sivuston äärimmäinen suosio varmasti toimii vuokrauspalvelunkin veturina. Tulevina kuukausina nähdään, alkaako YouTube tehdä kovia sopimuksia tuotantoyhtiöiden kanssa ja alkaako se siirtää tarjontaansa tehokkaammin tietokoneen näytöltä olohuoneisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.