Yöt yhä kylmiä, lumikuurot huonontavat paikoin ajokeliä – katso viikonlopun ennusteet

Sää jatkuu viikonloppuna ajankohtaan nähden viileänä. Paikoin tulee lumikuuroja, eniten pohjoisessa.

Tänään perjantaina lumikuurot heikentävät ajokeliä iltapäivällä maan pohjois- ja keskiosassa, illalla myös etelässä. Sade on paikoin sakeaa ja ajokeli voi huonontua nopeasti.

Lauantaiaamu on kylmä ja aurinkoinen koko maassa. Lämpötilat ovat -10…-15 asteessa. Päivällä sää lämpenee ja lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa -2…+1 asteessa, pohjoisessa -3…0 asteessa.

Tällä viikolla puhaltanut kylmä pohjoistuuli heikkenee viikonlopuksi. Lauantaina pohjoisessa liikkuu lumikuuroja ja ne ovat mahdollisia myös etelämpänä. Ajokeli huononee lumisateessa. Maan etelä- ja keskiosassa pilvisyys vaihtelee, mutta osin on aurinkoista.

– Sunnuntai on maan etelä- ja keskiosassa lauantaita aurinkoisempi ja hieman lämpimämpi päivä. Lämpötilat voivat käväistä plussalla etelässä ja lännessä. Tuuli on heikkoa. Oikein mukavaa kevättalven säätä siis, toteaa MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Sunnuntaina pilvisyys lisääntyy Lapissa ja lumisateita liikkuu Lapin yli lännestä itään.

Yöt ovat edelleen kylmiä ja lämpötilat vaihtelevat suuresti vuorokauden sisällä. Jalankulkuväylät ovat paikoin erittäin liukkaita.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää ja kelikamerat.

Katso perjantaista sunnuntaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat