Mainos

Yöt kylmenevät Etelä- ja Keski-Suomessa: 20-30 pakkasastetta

Sää jatkuu kylmänä ja kylmenee edelleen maan etelä- ja keskiosassa.

Korkeapaine pysyttelee sinnikkäästi Suomen päällä tälläkin viikolla. Korkeapaineen keskus on siirtymässä nyt pohjoisesta maan etelä- ja keskiosan ylle. Pohjoisen kovimmat pakkaset hieman hellittävät, mutta Etelä- ja Keski-Suomessa pakkanen kiristyy.

– Tämäkin viikko on laajalti kylmä. Lännestä kyllä pyrkii meille matalapaineita, mutta korkeapaine näyttäisi vielä sinnittelevän. Ehkä loppuviikolla hiukan lauhtuu, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Ensi yön kylmimpiä lukemia ennustetaan Länsi-Lappiin, missä pakkasta voi vielä olla yli 35 astetta. Viime yönä Utsjoella mitattiin talven tähän asti kylmin lukema, -40,7 astetta.

– Maan eteläosassakin pakkasta voi olla öisin ja aamuisin selkeillä alueilla yli 20 astetta, maan keski- ja itäosassa 30 astetta. Päivälämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa -15…-20 asteessa, rannikolla voi olla hieman lauhempaa, sanoo Aleksi Jokela.

Pohjoisen lämpötilat riippuvat pilvisyydestä ja vaihtelevat -15…-35 asteessa, lauhempaa voi olla Meri-Lapissa ja Pohjanmaalla. Sää saattaa kylmetä Lapissa uudelleen loppuviikolla.

Heikkoja pakkaslumisateita tulee edelleen. Rannikoille voi ajautua lumikuuroja sulalta mereltä, alkuviikolla erityisesti etelärannikolle ja myöhemmin länsirannikolle, etenkin Pohjanmaalle.

Paikkakuntakohtaiset pakkasennusteet MTV Uutisten sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.