Mainos

Yonhap: Koreoiden ulkoministerit tapasivat Manilassa

Etelä-Korean uutistoimisto Yonhapin tietojen mukaan Etelä-Korean ja Pohjois-Korean ulkoministerit ovat tavanneet toisensa Filippiinien pääkaupungissa Manilassa.

Etelä-Korean ulkoministeriölähteen mukaan ministerit tapasivat toisensa lyhyesti sunnuntaina ennen Asean-yhteistyöjärjestön turvallisuusfoorumin illallista.

Lähteen mukaan Etelä-Korean ministeri Kang Kyung-wha kehotti virkaveljeään hyväksymään Etelä-Korean ehdotukset vuoropuhelusta. Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho vastasi kehotukseen sanomalla, että Etelä-Korean ehdotukset eivät ole vilpittömiä, lähde kertoo.

Etelä-Korea ehdotti heinäkuussa sotilasneuvotteluja vähentääkseen jännitteitä alueella. Lisäksi Etelä-Korea on ehdottanut uusia keskusteluja erilleen toisistaan joutuneiden perheiden yhdistämiseksi.

Valkoinen talo: Trump ja Moon yksimielisiä Pohjois-Koreasta

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean presidentit ovat yksimielisiä siitä, että Pohjois-Korea aiheuttaa kasvavan ja suoran uhan Yhdysvalloille, Etelä-Korealle ja Japanille, kertoo Valkoinen talo.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskustelivat asiasta Valkoisen talon mukaan puhelimessa. Presidentit keskustelivat asiasta päivä sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi yksimielisesti esityksen Pohjois-Koreaa koskevista pakotteista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.