Mainos

Yöllä sattui lukuisia veneilyturmia

Veneilyonnettomuudet työllistivät poliisia ja pelastuslaitosta Eurajoella, Lohjalla ja Kustavissa.

Eri puolilla Suomea on tapahtunut useita veneilyonnettomuuksia yön ja myöhäisillan aikana.

Eurajoella Olkiluodon ydinvoimalatyömaan alueella yksi ihminen on edelleen kateissa. Kaksi ihmistä joutui veden varaan yöllä hieman ennen kello yhtä. Huonosti englantia puhunut mies oli ilmoittanut ystäviensä lähteneen liikkeelle veneellä ja joutuneen veteen, Turun meripelastuskeskuksesta kerrottiin.

Pelastuslaitoksen yksikkö ja poliisipartio tavoittivat ilmoittajan ja toisen veteen joutuneista. Mies oli onnistunut pelastautumaan rantaan omin voimin. Toista veden varaan päätynyttä ei onnistuttu löytämään, ja etsinnät lopetettiin aamukolmeen mennessä.

Paikalla oli pelastuslaitoksen henkilökuntaa, poliiseja, Turun vartiolentueen meripelastushelikopteri ja Rauman merivartioaseman vene. Etsintöjä on tarkoitus jatkaa poliisin toimesta.

Lohjalla vene päin laituria

Lohjalla yksi henkilö loukkaantui vakavasti, kun kuutta arviolta 20-25-vuotiasta henkilöä kuljettanut vene ajoi päin laituria Lohjanjärvellä. Kolme ihmistä joutui turmassa veden varaan.

- Sivullinen henkilö auttoi veden varaan joutuneiden pelastamisessa. Pelastustyöntekijät pääsivät hänen siviiliveneellään onnettomuuspaikalle, kertoi paloesimies Asko Sepponen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta.

- Tullessamme paikalle kaikki kuusi veneilijää olivat jo päässeet takaisin omaan veneeseensä.

Sepponen arvelee, että onnettomuusvene kulki reilua ylinopeutta. Turmassa mukana olleet vietiin puhallutettaviksi. Poliisi tutkii tapausta.

Kustavissa valpas mökkiläinen pelasti tilanteen

Kustavissa neljä ihmistä joutui veden varaan heidän veneensä upottua Kustavin Kivivedellä eilisiltana. Turun meripelastuskeskuksen mukaan kaksi aikuista ja kaksi lasta selvisivät tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Valpas mökkiläinen oli onnettomuuden tapahduttua havainnut vaaratilanteen ja lähtenyt heti omalla veneellään auttamaan. Hän auttoi yhteistyössä ensimmäisenä pelastusyksikkönä paikalle saapuneen Kustavin VPK:n veneen kanssa hädässä olleet turvaan.

Meripelastuskeskus ehti hälyttää myös meripelastushelikopterin Turusta ja Susiluodon merivartioaseman partion paikalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.