Yökerhopalon jälkeiset mielenosoitukset jatkuvat Argentiinassa

Mielenosoittajat vaativat Buenos Airesin pormestarin eroa. Viime torstaina sattunut yökerhopalo surmasi pääkaupungissa Buenos Airesissa 183 ihmistä.

Tuhannet argentiinalaiset ovat osoittaneet eilen illalla jälleen mieltään Buenos Airesissa torstaisen tuhoisan yökerhopalon vuoksi. Väkijoukon vihan kohteena olivat erityisesti viranomaisten puutteelliset turvamääräykset. Mielenosoittajat vaativat myös Buenos Airesin pormestarin Anibal Ibarran eroa. Myös Patagoniassa lomailevaa presidentti Nestor Kirchneriä kritisoitiin siitä, että hän ei ollut riittävän nopeasti ottanut kantaa tapahtuneeseen tragediaan.

Ilotulitteesta alkunsa saanut palo surmasi täpötäydessä yökerhossa 183 ihmistä. Uhrit, joista valtaosa oli teini-ikäisiä, menehtyivät liekkeihin ja myrkylliseen savuun. Vielä eilen sairaalahoidossa oli lisäksi lähes 270 loukkaantunutta, joista puolet on kriittisessä tilassa.

Uhrien määrää lisäsi se, että yökerhon varauloskäynnit olivat lukossa. Lisäksi yökerhossa oli silminnäkijöiden mukaan jopa 4000 ihmistä, kun sallittu määrä oli 1100.

(MTV3-Reuters-STT)

Lue myös:

    Uusimmat