Yökerhoammuskelu: "Iski kauhea sokki, halusin vain päästä ulos"

Yökerho Tigerin asiakkaat joutuivat odottamaan ampumisen jälkeen ulospääsyä ravintolasta tunnin ajan. STT:n tavoittama silminnäkijä kertoo odotuksen johtuneen siitä, että poliisi videokuvasi jokaisen ulko-ovella.

Kahta miestä ammuttiin viime yönä Helsingin Kampissa sijaitsevan yökerhon tupakointiparvekkeella.

–Tilanne ei tuntunut todelliselta. Oli yleistä hälinää ja kuulin neljä laukausta. Ihmettelimme kaverini kanssa ääniä, koska ne kuulostivat aivan paukkupanoksilta, kertoo ampumisen läheltä todistanut parikymppinen "Liisa".

Liisa ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään.

Poistuessaan sisätiloihin Liisa näki toisen haavoittuneen makaavan lattialla.

– Vasta silloin tajusin, mitä oli tapahtunut. Tällöin iski kauhea sokki ja halusin vain päästä nopeasti ulos.

Poliisi otti pian tapahtuneen jälkeen yökerhon läheisyydessä kiinni kolme henkilöä, jotka päästettiin kuitenkin illalla vapaaksi. Heitä ei enää epäillä osallisuudesta rikokseen.

Esitutkintaa jatketaan rikosnimikkeellä tapon yritys. Poliisilla ei enää illalla ollut ketään kiinni otettuna tapaukseen liittyen.

Liisan mukaan näytti siltä, että ampuja livahti heti teon jälkeen paikalta. Paniikkia asiakkaiden keskuudessa ei syntynyt, koska monikaan ei tiennyt, mitä oli tapahtunut.

Toisen haavoittuneen tila on poliisin mukaan vakava, mutta vakaa. Toinen selvisi lievin vammoin. Molemmat ovat sairaalahoidossa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat