Mainos

Yöjunat myöhästyivät seitsemän tuntia - kyydissä 550 matkustajaa

Tuntikausia myöhästyneet yöjunat ovat saapuneet Helsinkiin. Toinen junista tuli asemalle kahdelta ja toinen neljältä iltapäivällä. Junat myöhästyivät noin seitsemän tuntia. Junissa lähti Rovaniemeltä yhteensä 550 matkustajaa.

Lähdön viivästyminen aiheutti hämmennystä matkustajien keskuudessa. Helsinkiläinen Eliel Kilpelä moitti VR:n tapaa tiedottaa. Kilpelä kertoi, että henkilökunta ei tuntunut tietävän myöhästymisen vakavuutta.

-Kyselin konnareilta, mutta kellään ei ollut mitään tietoa. Tieto siitä, että juna myöhästyisi kuusi tuntia, tuli muilta matkustajilta. Lopulta pyysin siskoani tarkistamaan VR:n verkkosivuilta asian, Kilpelä kertoi.

Junat lähtivät Rovaniemeltä ja Kemijärveltä, ja niissä oli yhteensä 550 matkustajaa. Suurin osa heistä oli makuuvaunuissa.

Matkanteko viivästyi tiistaina alkuillasta Kemin ja Rovaniemen välillä tapahtuneen ajolankavaurion vuoksi. Ratahallintokeskuksen mukaan kuorma-auto pudotti langat alas pitkältä matkalta tasoristeyksessä.

Rataosuus saatiin liikennöitävään kuntoon vasta kolmen aikaan aamuyöstä. Ensimmäinen juna saapui Helsinkiin iltapäivällä kahdelta ja toinen neljältä.

Ilta meni leppoisassa tunnelmassa

VR vaihtoi Eliel Kilpelän istumapaikalta makuupaikalle Rovaniemeltä lähteneeseen junaan ilmaiseksi, mutta muuta apua ei näkynyt. Yleinen tunnelma junissa oli vielä puoliltaöin hilpeä, vaikka VR ei ruokaa tai juomaa tarjonnutkaan.

-Ihan leppoisaa oli, kun ei ollut kiire. Olen tyytyväinen, kun pääsin kotiin makuupaikassa. Olinhan asennoitunut istuman junassa 12 tuntia, Kilpelä tuumi.

Lahtelainen Martti Kauhanen astui junaan Rovaniemellä. Kauhanen arvioi VR:n tiedottaneen myöhästymisestä hyvin. Luottamus juniin ei mennyt.

-Ikävä onnettomuus, mutta tällaisia voi sattua. Ei tämä VR:n vika ollut.

Junassa matkustaneille turisteille reilu myöhästyminen oli ikävä yllätys.

-Junassa oli paljon venäläisiä turisteja, jotka olivat hieman hämmentyneitä. Heiltä jäi nyt tälle päivälle suunniteltu kiertoajelu Helsingissä väliin ja päivä meni pilalle, Kauhanen kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.