Mainos

YO-kokeet kirjoitetaan edelleen käsin

Opetusministeri ja ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtaja korostavat, että tietokonevastaamisen tulisi olla jokapäiväinen käytäntö kouluissa ennen kuin halukkaat voivat vastata ylioppilaskirjoituksissa tietokoneella.

Ylioppilaskirjoituksissa ei opetusministeri Antti Kalliomäen mukaan ainakaan parin lähivuoden aikana pääse vastaamaan tai kirjoittamaan koetta tietokoneella. Samaa mieltä on ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtaja Aatos Lahtinen.

Lukiolaisten liitto pyysi viime viikolla opetusministeriötä selvittämään, voidaanko tietokoneita käyttää kirjoituksissa nykyistä enemmän.

Kalliomäki ja Lahtinen korostavat Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa, että tietokonevastaamisen pitää olla kouluissa jokapäiväinen käytäntö ennen kuin kaikki halukkaat voivat ylioppilastutkinnon kokeissa kirjoittaa vastauksensa tietokoneella.

- Lisäksi valtakunnallisissa tutkinnoissa käytettävien tietokoneiden olisi oltava yhteismitallisia, jotta kokelaita kohdeltaisiin tasapuolisesti. Tähän ei päästä lähivuosina, koska lukioissa ei ole riittävästi tietokoneita ja osa niistä vanhoja. Erityisen ongelmallista on matematiikan ja luonnontieteiden suoritusten tekeminen tietokoneella, tähdentää tutkintolautakunnan puheenjohtaja Lahtinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.