Mainos

Ympärivuorokautinen sosiaalipäivystys aloitti Helsingissä

Sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteena oli, että sosiaalipäivystys toimisi kaikissa kunnissa jo tämän vuoden alussa. Osassa kunnista päivystys saataneen toimimaan vasta kesän alussa.

Helsingissä aloitti uutenavuotena ympärivuorokautinen sosiaalipäivystys. Päivystys ohjaa ja neuvoo kiireelliseen sosiaalihuollon tarpeeseen joutuneita. Päivystyksen työkenttänä ovat äkilliset kriisit, etenkin lastensuojelun akuutit ongelmatilanteet.

Sosiaalipäivystyksestä kerrottiin iltapäivällä, että uudenvuoden yö oli päivystyksessä melko kiireinen aamuyöhön noin kello neljään saakka. Päivystystehtävät liittyivät lähinnä lastensuojeluun, uudenvuoden yönä Helsingissä tehtiin yksi kiireellinen huostaanotto.

Sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteena on ollut, että sosiaalipäivystys toimisi kaikissa kunnissa jo tämän vuoden alussa. Joissakin kunnissa neuvottelut ovat kuitenkin venyneet niin, että päivystys saataneen toimimaan vasta kesän alussa. Vielä marraskuun lopussa sosiaalipäivystys puuttui kokonaan yli 70 kunnasta, joista suurin osa sijaitsi Varsinais-Suomessa.

Sosiaalipäivystyksestä voi saada apua myös onnettomuus- ja tulipalotilanteissa sekä esimerkiksi huoltajan sairastuessa äkillisesti. Monissa kunnissa päivystys on järjestetty usean kunnan yhteiseksi, ja kunnat jakavat päivystysviikot esimerkiksi asukaslukunsa mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.