Mainos

Ympäristöväki: Oma metsäserti ei toimi

Kansallisen metsäsertifikaatin kehittely ei saa tukea ympäristöjärjestöiltä.

Viisi suomalaista ympäristöjärjestöä ilmoitti tänään Helsingissä pidetyssä seminaarissa, että metsäteollisuuden, MTK:n ja konsulttitoimisto Indufor Oy:n esittelemä hanke suomalaisen metsäsertifikaatin valmistelusta ei ole kansainvälisesti uskottava. Suomalainen metsäsertifikaatti merkitsisi järjestöjen mielestä takapakkia ja aiemmin Suomessa tehdyn metsäsertifiointityön valumista hukkaan.

Ympäristöjärjestöt kertovat perustavansa työryhmän, joka laatii Hyvän metsänhoidon neuvoston FSC:n mukaisia kriteerejä Suomeen aiemman valmistelun pohjalta. Kriteereissä määritellään metsänhoidolle tasovaatimuksia.

Ympäristöjärjestöjen tukema FSC on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon järjestö, joka hyväksyy riippumattomia sertifiointitahoja ja kansallisia metsänhoidon standardeja. Ruotsissa on ensimmäinen hyväksytty kansallinen FSC-standardi.

Ympäristöjärjestöjen kannanoton ovat allekirjoittaneet Luonto-Liitto, Suomen Luonnonsuojeluliitto, Suomen WWF, Natur och miljö ja BirdLife Suomi.

Luonnonsuojeluliitto ja WWF olivat mukana valmistelemassa metsäsertifioinnin perustaa Suomessa. Vuosi sitten julkaistu ehdotus kestävän metsätalouden sertifiointijärjestelmäksi on saanut jatkoa maaliskuussa, jolloin metsätalouden tahot päättivät järjestelmän loppuunsaattamisesta. Tavoitteena on, että metsien laajamittainen sertifiointi aloitettaisiin tämän vuoden syksyllä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.