Mainos

Ympäristörikokset lisääntyvät

Ympäristörikoksista tehdään poliisille selvästi aiempaa enemmän ilmoituksia. Keskusrikospoliisin mukaan viime vuonna poliisille ilmoitettiin 380 ympäristörikosta, kun taas aiempina vuosina ilmoituksia tuli vuosittain vain noin 250.

Kasvu jatkuu tänäkin vuonna, sillä jo marraskuun loppuun mennessä ilmoituksia oli tehty vajaat 400. Yleisin ympäristörikoksen muoto on jätteiden jättäminen metsään tai muualle toisen omistamalle maalle. Vakavia ympäristörikoksia poliisin tietoon tulee vain vähän, esimerkiksi viime vuonna seitsemän kappaletta.

Eniten ympäristörikoksia kirjataan Etelä- ja Länsi-Suomen lääneissä, ja tyypillisesti ilmoituksia tekevät yksityiset kansalaiset. Vuonna 2002 tehdyistä ilmoituksista vajaat sata johti syyteharkintaan. Käräjäoikeuksien langettamat rangaistukset ovat yleensä sakkoja.

Tiedot käyvät ilmi keskusrikospoliisin yhteydessä toimivan Suomen kansallisen ympäristörikosseurantatyöryhmän raportista, jonka se vuosittain tekee kansainväliselle rikospoliisijärjestölle Interpolille. Ympäristörikoksia tulee Suomessa poliisin tietoon merkittävästi vähemmän kuin useissa muissa länsimaissa. Ilmoituskynnyksen madaltaminen onkin työryhmän mukaan ensisijaisen tärkeää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.