Mainos

Ympäristöministeriö selvittämään markettien vaikutuksia

Ympäristöministeriö ryhtyy selvittämään markettien vaikutuksia ympäristöön, talouteen ja yhdyskuntasuunnitteluun. Myös mahdollisia rajoituksia suurten myymälöiden rakentamiselle selvitetään, kertoo ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Haaviston mukaan ministeriö suunnittelee erityisen market-työryhmän perustamista. Haaviston mukaan Suomessa voimassa oleva rakennuslaki ei anna riittäviä keinoja suunnitella kauppakeskuksia kestävällä tavalla.

Haavisto on vastannut eduskunnassa tehtyyn kirjalliseen kysymykseen. Hän muistuttaa ministeriönsä kiinnittäneen kaavoista päättävien kuntien päätöksentekijöiden huomiota kaupan vaikutuksiin. Huomiota on kiinnitetty esimerkiksi keskustojen parantamiseen, kaupan suuryksiköistä kunnallistaloudelle aiheutuviin kustannuksiin, liikenteeseen, kaupan toimintamalleihin ja ominaisuuksiin sekä väestörakenteen muutoksiin.

Kansanedustaja Erkki Pulliainen (vihr.) oli jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, eikö markettien rakentamisessa pitäisi noudattaa yhteiskunta- ja ympäristöpoliittisista syistä aiempaa pidättyvämpää linjaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.