Mainos

Ympäristöministeriö: Öljyntorjuntakeskus Porvooseen

Porvoo on varannut öljyntorjuntakeskuksen käyttöön yli neljän hehtaarin maa-alueen Tolkkisista meren rannalta. Alueen raivaus ja tasoitustyöt ovat jo käynnissä.

Ympäristöministeriön mielestä uusi öljyntorjunnan osaamiskeskus on sijoitettava Porvooseen. Ympäristöministeri Stefan Wallin kertoi torstaina ministeriön kannan, että selvitysten perusteella Porvoon Tolkkinen on keskukselle paras sijoituspaikka.

Wallinin mukaan sijaintipaikkaa puoltavat hyvät kulkuyhteydet sekä Suomenlahden lisääntyneet öljykuljetukset. Porvoon Kilpilahdessa sijaitsee myös Neste Oilin öljynjalostamo ja Suomen suurin öljysatama.

Öljyntorjunnan osaamiskeskus perustetaan osakeyhtiönä, joten periaatteessa yhtiö päättää keskuksen paikasta. Valtion kanta sijoituspaikasta ratkaissee, koska sen osuus osakepääomasta on noin puolet.

Ympäristöministeriö jatkaa neuvotteluja keskuksen ja yhtiön perustamisesta muiden mahdollisten osakkaiden kanssa Neuvotteluja käydään muun muassa kuntien ja maakuntien kanssa.

Porvoon kaupunki on ministeriön mukaan varannut öljyntorjuntakeskuksen käyttöön yli neljän hehtaarin maa-alueen Tolkkisista meren rannalta. Alueen raivaus ja tasoitustyöt ovat jo käynnissä.

Viime vuonna valtio myönsi 1,1 miljoonaa euroa yhtiön perustamismenoihin sekä osakepääoman valtion rahoitusosuuteen Tämän lisäksi tarvitaan miljoona euroa muuta osakepääomaa.

Osaamiskeskus keskittyy alkuvaiheessa öljyntorjuntaan tarvittavan järeän erityiskaluston hankintaan, varastointiin sekä kaluston huoltoon. Lisäksi keskus antaa koulutusta öljyntorjunnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.