Mainos

Ympäristöministeriö kehottaa tarkistamaan sisäkatot

Ympäristöministeriö on lähettänyt rakennusalan toimijoille esityksen sisäkattojen rakenteellisen turvallisuuden varmistamisesta. Esityksen taustalla on Sysmän marketin sisäkaton romahdus viime kuussa.

Ympäristöministeriö kehottaa rakennusalan toimijoita ja kuntia tarkastamaan rakennusten sisäkattojen turvallisuuden. Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam on lähettänyt alan toimijoille esityksen sisäkattojen rakenteellisen turvallisuuden varmistamisesta. Esityksen taustalla on Sysmässä toissaviikolla tapahtunut marketin sisäkaton romahdus.

Onnettomuustutkintakeskus pyysi ministeriötä ryhtymään toimiin sisäkattojen kiinnitysten ja niihin kohdistuvien kuormitusten tarkistamiseksi. Tarkastukset ovat ministeriön mukaan tarpeen, sillä sysmäläismarketin sisäkattomalli on verrattain yleinen.

- Rakenneratkaisu on ilmeisesti tyypillinen ainakin pienissä marketeissa, missä rakennuksen runko ei ole kovin laaja. Myös ravintolatiloissa sisäkattoihin kohdistuu usein raskaita kiinnityksiä, sanoo ympäristöministeriön ylitarkastaja Teppo Lehtinen.

Tarkastuksissa pitäisi kiinnittää huomio sisäkattoon ja sen rakenteisiin ylipäätään sekä konenaulausten vetolujuuksiin.

- Etenkin tulisi huomioida ripustukset ja niiden aiheuttama kuorma, kun kattoon on kiinnitetty vaikka mainoskylttejä tai videokameroita, Lehtinen sanoo.

Ministeriö suuntasi kehotuskirjeen Suomen Kuntaliitolle, Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitolle, Rakennusteollisuudelle, Suunnittelu- ja konsultointitoimistojen liitolle sekä Suomen Rakennusinsinöörien Liitolle.

Sysmäläismarketissa oli sisällä 30 ihmistä, kun sen katto romahti. Onnettomuustutkintakeskus tutkii tapahtunutta suuronnettomuuden vaaratilanteena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.