Mainos

Ympäristöministeriö ei luovuta Natura-tietoja sähköisesti eduskuntatyöhön

Ympäristöministeriö on kieltäytynyt luovuttamasta kansanedustajille Suomen virallista Natura-tietokantaa sähköisessä muodossa. Sama tiedosto on kuitenkin lähetetty EU-viranomaisille.

Kysymys on Natura-tietolomakkeista, joita yksittäiset maanomistajat ovat yrittäneet kerätä paperitulosteena. Myös kansanedustajille ministeriö luovuttaisi noin 20 000 sivun aineiston maksua vastaan paperikopioina, mutta ei sähköisenä.

Ministeriö väittää, että salassa pidettävät tiedot uhanalaisten lajien esiintymispaikoista voitaisiin sähköisessä muodossa murtaa esille.

- Tietojen yhdisteleminen ja lajitteleminen sähköisestä aineistosta olisi niin paljon tehokkaampaa, että ei olisi enää taattua, että se suojausjärjestelmä toimisi toivotulla tavalla, hallitussihteeri Heikki Korpelainen ympäristöministeriöstä kertoo.

Ministeriö sanoo suojaavansa päätöksellä uhanalaisten lajien pesätietoja.

Kansanedustajien tiedonsaantiongelmista on tihkunut tietoja enemmänkin. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kehottaa kansanedustajia testaamaan tiedonsaantioikeuksiaan tuomioistuimessa.

Päätöksen saaminen korkeimmasta hallinto-oikeudesta kestää jopa vuosia. Tässä asiassa se olisi myöhäistä, koska luonnonsuojelulain muutoksesta päätetään jo lähiviikkoina.

(MTV3)
(Seitsemän uutiset 07.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.