Mainos

Ympäristöministeri haluaa muiden puolueiden kannan suokiistaan

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) aikoo lähiaikoina kysyä muiden puolueiden näkemyksiä soidensuojeluohjelmasta.

Grahn-Laasonen aikoo pyytää muilta eduskuntapuolueilta niiden kantaa kiistaa herättäneeseen ohjelmaan, sillä ohjelma on pitkä, hallituskauden ja kehyskauden ylittävä. Alkuperäinen ohjelma voi olla voimassa jopa vuoteen 2025 asti.  

– Silloin on hyvä tietää, mitä eri ryhmissä ohjelmasta ajatellaan, minkälainen kannatus ohjelmalle on ja mitä keinoja eduskuntaryhmät kannattavat, hän sanoo STT:n haastattelussa.   

Grahn-Laasosen päätös selvittää soidensuojelun vapaaehtoisuus herätti viime kuussa paljon arvostelua.

Edellinen ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) muistutti asiasta sovitun jo hallitusohjelmassa. Grahn-Laasonen sanoo, että hän ei ole eri mieltä edeltäjänsä kanssa siitä, pitääkö soidensuojeluohjelma olla.  

– Olen sitoutunut toteuttamaan ja pidän todella tärkeänä, että Suomessa tehdään soidensuojelun täydennysohjelma. Mutta kyse on niistä keinoista, miten samoihin tavoitteisiin päästään. Metsien suojelussa on kokemuksia siitä, että vapaaehtoinen lähestyminen on toiminut, Grahn-Laasonen sanoo.   

Hänen mukaansa luonnonsuojelutahto vähenee, jos suojelussa edetään pakko edellä. Hän vertaa tilannetta takavuosien Natura-hankkeisiin, joista syntyi useita kiistoja.  

Ympäristöministeriössä on parhaillaan tekeillä selvitys siitä, miten soidensuojelussa voidaan edetä vapaaehtoisuuden pohjalta. Sen on määrä valmistua vielä tämän kuukauden aikana.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.