Mainos

Ympäristölupamaksut voimaan maaliskuun alusta

Maaliskuun alusta voimaan tulevat ympäristölupamaksut vahvistettiin tänään hallituksen raha-asiainvaliokunnassa.

Lehtikuusi

Korkein perittävä lupamaksu on sellutehtaita koskeva 160 000 markan lupamaksu. Pienimmät maksut lähtevät parista tuhannesta markasta, muun muassa pieniltä kalankasvatuslaitoksilta peritään 2500 markan maksu. Maksua alennetaan 35 prosentilla, jos luvan käsittelyn työmäärä alittaa arvioidun työmäärän. Vastaavasti lupamaksua voidaan myös korottaa.

Ympäristöministeriö antoi tänään lupamaksuja koskevat päätökset, joissa on määritelty kiinteät maksut muun muassa ympäristöluville, vesilain mukaisille luville sekä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisille poikkeusluville. Myös vesilain mukaisille päätöksille säädetään kiinteät maksut. Esimerkiksi voimalaitoksen rakentamislupa vesistön säännöstelyineen maksaa 100 000 markkaa.

Pienistä ympäristön tilaa parantavista kunnostushankkeista, joihin liittyy esimerkiksi ruoppausta ja pohjapadon rakentamista, peritään 2500 markan maksu. Rakentamisesta annettavien poikkeuslupien maksut nousevat 1500 markasta 1800 markkaan. Jos poikkeuslupaa koskeva päätös on kielteinen, maksu on puolet myönteisen päätöksen maksusta eli 900 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.