Mainos

Ympäristölupa Porvoon Tolkkisten voimalalle

Uudenmaan ympäristökeskus on myöntänyt Porvoon Energia Oy:n Tolkkisten höyryvoimalalle ympäristöluvan, joka koskee toiminnan olennaista muuttamista. Lupa sisältää lisäksi ratkaisun toiminnan aloittamisesta muutoksenhausta huolimatta.

Kuluvan kesän aikana voimalan polttotekniikka muutetaan leijukerrospoltoksi. Muutoksen yhteydessä puuperäisten polttoaineiden käyttöä lisätään, jolloin aiemmin käytetyn kivihiilen käyttö polttoaineena vähenee merkittävästi.

-Kivihiilen korvaaminen puuperäisillä polttoaineilla on ympäristönsuojelullisesti hyvä ratkaisu puujätteen hyödyntämiseksi ja kaatopaikkakuormituksen vähentämiseksi, ympäristökeskus perustelee.

Voimalassa voidaan polttaa puuperäisten polttoaineiden ohella kivihiiltä ja turvetta tapauksissa, joissa puuperäisiä polttoaineita ei ole riittävästi saatavilla.

Puuperäisistä polttoaineista suurin osa on sahoilta peräisin olevaa puhdasta kuorta, sahaushaketta ja -purua. Lisäksi käytetään metsähaketta, puhtaasta puusta valmistettuja brikettejä sekä rakennuspuuhaketta.

Porvoon Energian Tolkkisten voimala tuottaa kaukolämpöä ja sähköä Porvoon seudulle sekä höyryä Stora Enso Timber Oy Ltd:n Tolkkisten sahalle. Voimalaitosalueella on kaksi kattilaa, leijukerroskattilaksi uudistettava pääkattila sekä apukattilana toimiva öljykattila.

-Kivihiilen korvaaminen puuperäisillä polttoaineilla vähentää fossiilisista polttoaineista peräisin olevia hiilidioksidipäästöjä. Puuperäiset polttoaineet sisältävät kivihiiltä vähemmän rikkiä, jolloin myös rikkidioksidipäästöjen määrä vähenee.

Leijukerrostekniikan avulla vähennetään typenoksidipäästöjä, ympäristökeskus kertoo.

Päätös sisältää määräyksiä laitoksella käytettävien polttoaineiden laadusta, päästöistä ilmaan, melusta, jätteistä sekä niiden käsittelystä ja hyödyntämisestä, päästöistä vesiin ja viemäriin, häiriötilanteista, päästöjen tarkkailusta ja raportoinnista.

Myönnetty lupa on voimassa toistaiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.