Mainos

Ympäristökysymykset esillä Hun Ruotsin-vierailulla

Kiinalaiset olivat Carlgrenin mukaan erityisen kiinnostuneita ruotsalaisista järjestelmäratkaisuista, jotka sisältävät koko ketjun energiankulutuksesta jätteidenkeräykseen ja päästökysymyksiin.

Kiinan presidentti Hu Jintao keskusteli Ruotsin-vierailunsa yhteydessä pääministeri Fredrik Reinfeldtin kanssa Tukholmassa. Keskusteluissa esillä olivat mm. ympäristökysymykset.

Ympäristöministeri Andreas Carlgren allekirjoitti kiinalaisen virkaveljensä kanssa alustavan sopimuksen tietojen vaihdosta ympäristöalalla. Kiinalaiset olivat Carlgrenin mukaan erityisen kiinnostuneita ruotsalaisista järjestelmäratkaisuista, jotka sisältävät koko ketjun energiankulutuksesta jätteidenkeräykseen ja päästökysymyksiin.

Myös ihmisoikeuksista keskusteltiin

-Kerroin, että pidämme valtavasti ihmisoikeuksista, mikä on yleisesti tiedossa, ja että pidämme tärkeänä sitä, että voimassa olevia sopimuksia kunnioitetaan, ja että on tärkeää käydä poliittista vuoropuhelua ihmisoikeuksien edellytyksistä, selvitti Reinfeldt tapaamisen jälkeen.

Ericssonille sopimus China Mobilen kanssa

Valtiovierailun yhteydessä ruotsalainen Ericsson solmi puitesopimuksen kiinalaisen matkapuhelinjätin China Mobilen kanssa. Sopimuksen myötä Ericsson toimittaa matkapuhelinverkoston ja muuta tekniikkaa, kun China Mobile rakentaa GSM-verkkoa useille paikkakunnille Kiinassa. Sopimuksen arvo on noin seitsemän miljardia kruunua (noin 750 miljoonaa euroa).

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.