Mainos

Ympäristökriisi uhkaa Thaimaan lomasaaria

Thaimaan lomasaaria uhkaa ympäristökriisi miljoonien turistien rasittaessa saarten luontoa.

Thaimaan kuuluisia lomasaaria uhkaa ympäristökriisi. Asiantuntijoiden mukaan saarten luonto ei kestä miljoonien turistien aiheuttamaa rasitusta. Suuri veden tarve sekä viemäröinti ja jätehuolto ovat ylittäneet saarten kestokyvyn.

Esimerkiksi Phuketin suositulla lomasaarella vuosikymmenien luonnonvarojen liikakäyttö on ympäristöjärjestöjen mukaan aiheuttanut vahinkoja koralliriutoille ja uhanalaisille eläinlajeille. Phuket on suurin ja suosituin Thaimaan lomakohteista.

Phi Phin kaksoissaaret, joita on kuvattu jalokiviksi ovat saastuneet niin pahasti, että Thaimaan turismipoliisi on ehdottanut niiden sulkemista kahdeksi vuodeksi. Tuona aikana vahinkoja pyrittäisiin korjaamaan.
Loistohotellit syypäinä

-Meidän pitäisi hidastaa kehitystä, jotta voisimme toimia pitkällä aikavälillä emmekä antaisi näiden saarten kuolla, Tanu Nabnien Thaimaan luonnonsäätiön Phuketin toimistosta sanoo. Tanun mukaan pahimmat syypäät nykyiseen kriisiin ovat ulkomaalaisten omistamat loistohotellit, joita turismin kasvaessa 80-luvulla rakennettiin usein kansallispuistojen alueille tai ekologisesti herkille ja tärkeille rannoille.

Phuketin turistit tuottavat 289 tonnia jätettä päivässä, ja vaikka jokaikinen roska laitettaisiin huolellisesti niille kuuluviin astioihin, ongelmia syntyy. Jätteet poltetaan laitoksessa, jonka toimia ympäristöjärjestöt ovat arvostelleet voimakkaasti.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.