Mainos

Ympäristöjärjestöt sättivät Venäjää myrkkyvuodon hoidosta

Greenpeace:n ja Maailman luonnonsäätiö WWF:n mukaan venäläisviranomaiset suhtautuivat välinpitämättömästi myrkkylautan ympäristölle muodostamaan vaaraan.

Venäjän viranomaiset saivat tänään niskaansa arvosteluryöpyn ympäristöjärjestöiltä, jotka katsovat maan reagoineen huonosti Amurjokea pitkin etenevän myrkkylautan lähestymiseen.

Greenpeace ja Maailman luonnonsäätiö WWF katsovat, että venäläisviranomaiset suhtautuivat välinpitämättömästi paikallisten ympäristönsuojelijoiden varoituksiin siitä, kuinka suuren vaaran Kiinan puolelta lähestyvä myrkkylautta muodosti ympäristölle.

- Tapaus osoitti, että vuosia kestäneet "uudistukset" ympäristönsuojeluhallinnossa johtivat surkeisiin tuloksiin, järjestöt totesivat yhteisessä lausunnossaan.

Järjestöjen mukaan on valitettavaa, että ainoastaan Habarovskin aluehallinnossa on ollut halua toimia ympäristön suojelemiseksi. Valtiollisten elinten järjestöt katsovat toimineen vain lyhyen aikavälin vaikutusten rajaamiseksi, eikä saastumisen pitkäaikaisia vaikutuksia ole edes yritetty estää.

- Pääasiallinen ongelma on ekologisen valvontajärjestelmän puuttuminen. Venäjällä ei ole valtiollista virastoa, joka pystyisi huolehtimaan ympäristöongelmista niin kriisien uhatessa kuin arkipäiväisissäkin asioissa, järjestöjen lausunnossa todetaan

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.