Mainos

Ympäristöhallinto avaa "hymykampanjan"

Ympäristöministeriö on päättänyt aloittaa Hyvän palvelun ympäristöhallinto -kampanjan. Sen varsinainen teemavuosi on 1999. Kampanjalla pyritään korjaamaan mm. Natura-ohjelman luomia kielteisiä mielikuvia.

Ympäristöministeri Pekka Haavisto myöntää, että ympäristöhallinto epäonnistui Naturan tiedottamisesta tavalliselle kansalle. Ympäristöhallinnossa on erinomaisia asiantuntijoita, mutta heidän viestejään ei saada aina perille. Haavisto torjui kuitenkin puheet puheet salailusta Natura-hankkeessa. -Natura on laajin julkinen kuuleminen, mitä Suomessa on koskaan tehty. Tässä mielessä puheet salailusta tuntuvat ylimitoitetuilta.

Haavisto lupasi lisäksi, että kaikki Natura-muistuttajat saavat henkilökohtaisen kirjeen, kun ministerityöryhmän työ on valmis. Muistutuksia karttui 14 000. Kirjeessä selvitetään, mihin muistutus on johtanut, onko tullut rajausmuutoksia, tarkistuksia tai onko esimerkiksi metsästys sallittua. Kirjeen saajille annetaan vastausaikaa, ja vasta sen jälkeen asia tulee valtioneuvoston käsittelyyn.

Ympäristöministeri Haavisto kertoi tänään, että alkava kampanja ei ole pelkkää hymyilyä, vaan siihen sisältyy palvelusitoumuksia. Virkamiehet sitoutuvat asioiden käsittelyssä tiettyihin määräaikoihin ja palvelun laatuun. Henkilöstö saa lisäkoulutusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.