Mainos

Ympäristöaktivistit vastustavat Venäjän satamahankkeita

Venäjän Suomenlahden satamahankkeet uhkaavat Suomenlahden etelärannan ja pohjukan viimeisiä suojelualueita, varoittaa joukko ympäristöaktivisteja Pietarissa julkistamassaan kannanotossa.

Heidän mukaansa satamien rakentaminen tuhoaisi korvaamattomia lintujen muuttoalueita, joita Venäjä on sitoutunut suojelemaan liittyessään kansainväliseen Ramsayn konventioon.
-Kyseessä ovat Suomenlahden rantojen viimeiset suojelualueet. Muita ei ole, Zeljonyj Mir (Vihreä maailma) -järjestön puheenjohtaja Oleg Bodrov sanoo viitaten Lebjazhijin, Kurgalskin ja Berezovie-saaren suojelualueisiin.

Hänen mielestään hankkeiden ympäristövaikutukset pitäisi selvittää avoimesti. Vihreät vetoavatkin Ramsayn konvention sihteeristöön, jotta se puuttuisi hankkeisiin ja vaatisi rakennushankkeista kansainvälistä ympäristöselvitystä. Venäjällä suunnitellaan kolmea suursatamaa, joista Ust-Luga ja Buhta Batareinaja sijoittuvat Suomenlahden etelärannalle ja kolmas Primorskiin Suomenlahden pohjukkaan. Venäjän ympäristöviranomaiset tutkivat parhaillaan Ust-Lugan satamasuunnitelman ympäristöratkaisujen kelvollisuutta. Selvityksen on määrä valmistua lähiaikoina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.