Ylväitä, inspiroivia ja mystisiä eläimiä – tästä syystä kissa on koiraa parempi

Helmen kyselyssä selvisi, että suomalaiset ovat kissaihmisiä.

Helmen Käpäläkerho kysyi lukijoiltaan ikivanhan kysymyksen: kumpi on parempi, kissa vai koira? Lähes 300 suomalaista kävi antamassa äänensä kyselyssä, jonka voittajaksi selviytyi kissa.

"Kissat ovat oman elämänsä herroja"

Kissa sai hieman yli 54 prosenttia annetuista äänistä. Vastaajien mukaan kissaa ei voinut käskyttää, eikä sen kanssa tarvinnut herätä lenkille aikaisin aamulla. Moni koki kissan lohduttavaksi kumppaniksi, joka kehrää oman ihmisensä vierellä hyvinä ja huonoina aikoina.

– Kissoja ei tarvitse välttämättä käyttää lenkillä. Ne ovat oman elämänsä herroja, joita ei voi käskyttää yhtä helposti kuin koiria, joten pidän niiden luonteestakin enemmän. Kissat ovat muutenkin mielestäni suloisempia ja lisäksi ne eivät vie niin paljon tilaa.

– Kissat ovat erittäin kauniita, itsenäisiä, ylväitä, inspiroivia ja mystisiä eläimiä. En ollenkaan ihmettele, miksi muinaiset egyptiläiset palvoivat kissoja.

– Kissa on seurallinen, mutta samalla itsenäinen. Siitä on seuraa huonoina ja hyvinä aikoina. Jos on huono päivä, kissa tulee viereen ja kehrää ja saa murheet ainakin hetkeksi väistymään. Kissa on myös helppo. Siis ei tarvitse heräillä aikaisin ja ulkoiluttaa. En kestäisi sellaista.

– Kissa. Tämänhetkiseen elämäntilanteeseen paremmin sopiva, koska en jaksa lähteä lenkille montaa kertaa päivässä, eikä yksinkertaisesti ole sellaiseen aikaa. Meidän perheessä on kaksi kissaa. Niille löytyy kyllä aikaa sopivasti ja niillä on myös seuraa toisistaan. Sinkkuna minulla oli kissa ja koira. Niillä oli seuraa toisistaan, mutta myös minulla oli paljon aikaa koiran kanssa metsässä rönyämiseen.

– Kissat ovat suloisempia, itsenäisempiä, viekkaampia, persoonallisempia ja itsepäisempiä. Niitä ei voi olla rakastamatta.

– Kissat ovat söpöjä, ne osaavat kehrätä, niistä on seuraa, niitten kanssa voi leikkiä, niille voi opettaa myös temppuja. Ne osaavat lohduttaa sinua omalla tavallaan, ne haluavat olla tekemisissäsi mukana, ne osaavat pyydystää hiiriä!

– Kissat ovat itsenäisiä, tuntevat oman arvonsa, pitävät vapaudesta eivätkä ole tossun alla!

– Kissan luonteenpiirteet paljolti samat kuin itsellä, itsenäisyys ja omapäisyys. Lämpöä rakastava ja tarvittaessa kyntensä näyttävä.

– Tykkään lähes kaikista eläimistä, omistan kissoja ja koiran ja rakastan jokaista lemmikkiäni hirmuisesti, mutta olen enemmän kissaihmisiä. Koiran mielenliikkeet eivät ole vuosien yhteiselosta ja harjoittelusta huolimatta vieläkään avautuneet minulle, mutta kissojen kanssa puhun niin sanotusti samaa kieltä, ymmärrän niitä lähes yhtä hyvin kuin koiraihmiset osaavat tulkita koiran elekieltä. Jaan kissojen kanssa tiettyjä luonteenpiirteitäkin. Jos taloon tulee neljäs nelijalkainen, se ei todellakaan ole koira. Nykyinen hännänheiluttaja riittää ja taitaa jäädä viimeiseksi koirakseni, mutta koska olen sen ottanut, huolehdin siitä loppuun saakka. Kissat ovat minun juttuni.

"Koira on lähellä ihmistä"

Koira nappasi noin 45 prosenttia äänistä. Vastanneiden mukaan koira tervehti omistajaansa iloisesti kotona ja pysyi aina tämän rinnalla. Koiraa kuvattiin uskolliseksi ystäväksi, ja monen vastaajan mukaan kissa oli liian itsenäinen lemmikki heidän makuunsa.

– Koira on lähellä ihmistä. Uskollinen. Lenkkikaveri, joka on aina innostunut. Lohduttaa surunkin keskellä. Iloinen vastaanotto töistä kotiin tullessa. Ihmisen uskollinen kaveri!

– Koirat ovat sosiaalisempia ja viihtyvät useimmiten enemmän lähellä kuin kissat. Koiriin saa paremmin kontaktia.

– Koira haluaa olla ihmisen kanssa ja on oppinut lukemaan ihmisen eleitä helpommin kuin kissa. Kissa ei oikeastaan tarvitsisi ihmistä ja on hankalampi lemmikki.

– Ihmisen paras ystävä, eipä se muita perusteluita kaipaa.

– Koira pakottaa ulkoilemaan. On aina iloinen omistajan kotiin tulosta, ei valita jos joutuu samaa ruokaa syömään muutaman päivän, kuuntelee kun sille juttelee, ei ole viikkorahaa vailla. Ja luotettava.

– Koira pysyy aina luonani, mutta kissa lähtee yksinäisille retkille.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja