Ylös sohvaperuna - mallia näyttää 94-vuotias kuntoilija

Eikö uudenvuoden kuntoilulupaus enää pidä? Ja tuntuvatko joulumässäilyt yhä vatsan seudulla? Walesilainen 94-vuotias näyttää mallia: hän käy joka päivä kuntosalilla, koska siitä saa lisää virtaa.

Walesissa Cardiffin kaupungissa asuva Stanley Thomas on nyt 94-vuotiaana paitsi loistavassa fyysisessä ja henkisessä kunnossa myös paikallinen kuuluisuus, sillä hänen jokapäiväisiä treenejään on kuvattu ja ladattu nettiin katsottavaksi.

- Kuntoilu saa tuntemaan, että olet elossa, ja haluat kuntoilla lisää. Et halua olla joutilas enää, Stanley Thomas kertoo.

Hän on rakentanut oman talonsa alakertaan täydellisen kuntosalin vain itselleen. Siellä on myös hierova sänky.

Thomaksella on jo pitkä historia kuntoilun parissa. Hän voitti jo teininä Walesin nyrkkeilymestaruuden. Vuonna 1939 syttynyt toinen maailmansota vei hänet Britannian Kuninkaallisen laivaston personal traineriksi, varmasti yhdeksi kaikkien aikojen ensimmäisistä.

Yli 70 vuoden kokemuksella hän myös varoittaa, että jos et ole tottunut kuntoilemaan, ole varovainen alussa.

- Älä tee liikkeitä reuhtomalla tai liian innokkaasti, ikään kuin yli. Luonnolliset pienet liikkeet riittävät.

Lääkäri David Bailey Britannian lääketieteellisestä yhdistyksestä voi vaikuttunut Thomaksen hyvästä kunnosta.

- Päivittäinen harjoittelu tekee ihmiselle hyvää - kirjaimellisesti kehdosta hautaan. Ja mitä iäkkäämmäksi ihminen tulee, sitä terveellisempää ja hyödyllisempää jokapäiväinen liikkuminen on. Se auttaa elämään pidempään. Kuntoilu piristää myös mieltä, David Bailey toteaa.

(MTV3 - AP)

Lue myös:

    Uusimmat