Mainos

Yllätysveto - Pirate Baylle suojasatama Ruotsin parlamentista?

Ruotsin piraattipuolue aikoo saada Pirate Bay -tiedostonjakopalvelun suojaan tekijänoikeussyytteiltä Ruotsin parlamenttiin.

Puolueen mielestä tekijänoikeusteollisuus on yrittänyt eri tavoin estää palvelun toimintaa sen perustamisesta lähtien, mikä puolestaan on ongelmallista sananvapauden kannalta.

Piraattipuolue alkoi hiljattain toimia internetin palveluntarjoajana Pirate Baylle. Nyt puolue aikoo siirtyä askeleen pidemmälle. Puolueen mukaan Ruotsin perustuslaissa on mielenkiintoinen yksityiskohta, jonka mukaan parlamentin jäseniä ei voida haastaa oikeuteen tai syyttää sellaisista asioista, joita he tekevät osana poliittista mandaattiaan.

Puolueen mukaan tämä tarkoittaa täydellistä poliittista immuniteettia toiminnan pyörittämiseen parlamentista käsin. Piraattipuolueen ehdokkaat aikoisivat siis konkreettisesti hyödyntää tilannetta pyörittämällä sivustoa parlamentin sisältä käsin, mikäli puolue saa läpi edustajan syyskuun parlamenttivaaleissa.

Puolueen mukaan Pirate Bay on jo nyt laillinen, joten teknisesti ottaen immuniteettia ei tarvittaisi. Kyseessä on puolueen mukaan kuitenkin käytännöllinen tapa saada lyhyt hengähdystauko tekijänoikeusteollisuuden tulitukselta.

Palvelun pyörittäminen parlamenttirakennuksen sisältä käsin olisi myös symbolisesti merkittävää, puolue toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.