Mainos

Yllätysnimi toiselle kierrokselle Tshekin vaaleissa

Tshekin presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle pääsivät entinen pääministeri Milos Zeman ja nykyinen ulkoministeri Karel Schwarzenberg,.

Vasemmistolainen ex-pääministeri Milos Zeman ja nykyinen ulkoministeri, oikeistolainen aristokraatti Karel Schwarzenberg ottavat toisistaan mittaa Tshekin presidentinvaalien toisella kierroksella.

Tänään päättynyt ensimmäinen kierros oli yllättävän tiukka: Zeman keräsi runsaat 24 prosenttia ja Schwarzenberg yli 23 prosenttia äänistä.

Etukäteen veikattiin, että Zeman olisi saanut vastaehdokkaakseen keskusta-oikeistolaisen Jan Fischerin, entinen pääministeri hänkin. Värikkäin ehdokas, päästä varpaisiin asti tatuoitu Vladimir Franz jätettiin vaalissa viidenneksi.

– Milos Zeman on ehdoton suosikki presidentiksi. Hän lyö helposti Schwarzenbergin tai Fischerin, ennusti tshekkilehti Lidove Noviny ääntenlaskun lopulla.

Toinen äänestyskierros pidetään 25.-26. tammikuuta. Aiemmin maan parlamentti on valinnut presidentin, mutta nyt tshekkiläiset pääsivät ensi kertaa äänestämään presidentistä suorassa kansanvaalissa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.