Mainos

Yllätysilmoitus: Lehtomäki kieltäytyi keskustan puheenjohtajakisasta

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki, kuva: Lehtikuva

Keskustan varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki ei lähde tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta kesäkuun puoluekokouksessa. Lehtomäkeä on pidetty selvänä ennakkosuosikkina keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Lehtomäki sanoo pohtineensa tilannettaan monelta kantilta ja saaneensa paljon kannustusta.

- Elämäntilanne ei anna myöten pyrkiä vieläkin tiukempiin tehtäviin, Lehtomäki kommentoi MTV3:n haastattelussa

"Politiikan pitää mahtua elämään eikä elämän politiikkaan"

Lehtomäellä on kaksi pientä lasta. Keskustan varapuheenjohtajan mukaan päätös on kuitenkin hänen omansa.

- Kyllä tämä on erittäin suuressa määrin oma henkilökohtainen ratkaisu, ja pohjaa siihen tiettyyn härkäpäisyyteen jota olen pitkäjänteisesti koettanut pitää yllä, elikä oman elämän keskeiset ratkaisut pitää olla omissa käsissä.

"Kakkosrivissä pääsee helpommalla"

Ympäristöministerinä ja keskustan varapuheenjohtajana Lehtomäki on sangen hyvin selvillä siitä miten paljon enemmän aikaa ja työtä vaatisi vielä vaativimpiin tehtäviin siirtyminen.

- Käsitykseni on että politiikassa on aika iso ero sillä, että onko siellä terävimmässä kärjessä vai onko täällä kakkosrivissä, missä itse olen vuosikausia sekä puolueessa että myös hallitustyöskentelyssä ollut. Nyt omassa punninnassani se raja siitä mihin on mahdollisuuksia ja mihin ei, niin se raja asettuu tähän väliin.

"Teki mitä vaan niin arvostelua tulee"

Varapuheenjohtaja toivoo keskustan kentältä ymmärrystä päätökselleen. Hän on myös varautunut siihen, että päätös herättää myös moitteita.

- Olen varustautunut siihen, että tulee kaikenlaista arviota. Tällä tasolla politiikassa kun toimii, niin teki mitä tahansa, niin aina siitä tulee lunta tupaan. Toivon, että hekin jotka eivät hyväksy ratkaisuani ainakin syvällä sisimmissään ymmärtävät sen.

"Aikansa kutakin"

Lehtomäki ei aio myöskään pyrkiä puolueen varapuheenjohtajaksi ensi kesänä.

- Nyt kun on takana kahdeksan vuotta varapuheenjohtajana, niin on aika vahva tunne siitä että nyt on aika pyrkiä rivissä joko eteenpäin, tai taaksepäin, mutta ei enää saman vanhan toistoa.

Lehtomäen ilmoitus laittaa keskustan puheenjohtajapelin aivan uuteen tilanteeseen. Jo aiemmin kisasta ovat jo kieltäytyneet liikenneministeri Anu Vehviläinen ja kansanedustaja Kimmo Tiilikainen.

Omaa ratkaisuaan miettivät kuntaministeri Mari Kiviniemi ja keskustan konkarit Mauri Pekkarinen ja Paavo Väyrynen. Puheenjohtajaspekulaatioissa on ollut esillä myös entinen pääministeri, nykyinen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

Puheenjohtajapeli lähti käyntiin yllättäen, kun pääministeri Matti Vanhanen ilmoitti joulun alla jättävänsä puolueen puheenjohtajuuden puoluekokouksessa.

(MTV3)

Katso: Studiossa keskustan varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki (Seitsemän uutiset 16.1.2010)

Katso haastattelu kokonaisuudessaan:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.