Mainos

Yllätys: Suomalaiset juovat juhannuksena eniten viinejä

Suomalaisten juhannusjuomisessa näyttäisi tapahtuneen merkittävä muutos eurooppalaiseen suuntaan. Alkon mukaan viinien myynti kasvaa litramääräisesti juhannuksena enemmän kuin väkevien viinojen.

Juhannuksen vaikutuksesta valkoviinien myynti kasvaa reilut 70 prosenttia. Tavallisena viikonloppuna suomalaiset ostavat valkoviiniä 468 000 litraa, mutta juhannusta varten juomaa hankitaan kaikiaan 806 900 litraa. Punaviinien kasvu on noin 60 prosenttia; juhannukseksi juomia ostetaan 790 000 litraa. Myös kuohuviini näyttää olevan suosittu juomaostos juhannuksenakin, sen myynti kasvaa juhannusviikolla 70 prosenttia.

- Hanaviinien suorio kasvaa varsinkin juhannusviikolla. Se on kätevä ottaa mukaan ja juotavaa riittää pitkäksi aikaa, toteaa Alkon tuotepäällikkö Taina Vilkuna

- Kuohuviinien myynti on viime vuosina kasvanut kaikkein eniten. Ja aidot shamppanjat. Niiden myynti on kasvanut selvästi tämän vuoden alkuna vaikka ne ovatkin aika kalliita.

Alkossa kuohuviinien suosion lisääntyminen nähdään niin, että se on löytänyt tiensä suomalaisten pöytään - jopa ruokapöytään. Aiemmin kuohuviinejä ja shamppanjoita käytettiin maljajuomana juhlien yhteydessä, mutta sen käyttö on selvästi muuttunut.

- Aiemmin piti tapahtua jotain poikkeuksellisen hienoa, jotta pullo voitiin avata. Nyt kuohuviini on arkistunut. Se on helppo keino tuoda arkeen vähän juhlaa ja pientä luksusta, Vilkuna arvioi.

Väkevistä viinoista ostetaan eniten vodkaa, jota kerätään ostoskoreihin 70 prosenttia tavallista viikonloppua enemmän.

- Juhannus on aika pitkälle semmoinen juhla, että ihmiset juovat sitä mistä pitävät. Ei niinkään haeta yhteensopivuutta minkään ruokalajin kanssa vaan pikemminkin seurustelu- ja nautiskelujuomaa, kiteyttääVilkuna.

Juhannusviikolla Alkon ovet liikkuvat tiuhaan. 1,5 miljoonaa suomalaista piipahtaa jossakin vaiheessa "pitkäripaisessa".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.