Mainos

Yllätyksetön ja helppo budjetti

Budjettiriihen ensimmäinen päivä oli MTV:n politiikantoimittaja Raimo Pitkäsen mukaan vailla suuria yllätyksiä ja hallitus pääsi sopuun poikkeuksellisen helposti.

Reilun prosenttiyksikön veronkevennyksillä kasvatetaan kansalaistan ostovoimaa ja varaudutaan mahdolliseen kansainväliseen taantumaan.

- Vaikka hallitus ilmoittikin nyt veronkevennykset ensi vuodelle, voi myös vuodelle 2010 olla tulossa verohelpotuksia, politiikantoimittaja Pitkänen huomauttaa.

Hankalin asia tänään budjettiriihessä oli alkoholivero, jonka nostamista kokoomus on vastustanut. Kokoomus haluaa odottaa vuoden vaihteeseen, jolloin edellisten alkoholiveroratkaisujen mahdolliset vaikutukset ovat tiedossa koko vuodelta.

- Helpoin ratkaisu oli tupakkavero. Tupakan haitat tunnustetaan yleisesti ja veron korottamista ovat kannattaneet kaikki hallituspuolueet, Pitkänen mainitsee.

Osa hallituksen veroratkaisuista jäi budjettiriihen toiselle päivälle. Huomenna on tarkoitus päättää niistä veroista, jotka suunnataan mm. ihmisten energian käyttöön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.