Mainos

Yllättävä väite: Kasvissyöjä voi tuhota ympäristöä lihansyöjää enemmän

Brittiläisen tutkimuksen mukaan ruokavalion vaihtaminen kotimaisesta naudan- ja lampaanlihasta ulkomailta tuotettuihin tofun kaltaisiin lihankorvikkeisiin saattaa vaatia viljellyn maapinta-alan lisäämistä. Samalla metsien tuhoamisen riski kasvaa.

Cranfieldin yliopiston tutkimuksen perusteella esitetty väite saattaa kolhia kasvissyöjien ympäristöystävällisyysväitteitä. Tutkimuksen mukaan täysin lihaton ruokavalio voikin yllättäen osoittautua haitalliseksi planeetalle, väittää brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan.

Kasvissyöjät ovat pitkään arvostelleet lihansyöjiä siitä, että laiduntaminen on kasvihuonekaasujen suurin lähde.

Ympäristöjärjestö WWF:n toimeksiannosta tehdyn tutkimuksen mukaan lihankorvikkeiden tuotantomenetelmät voivat kuluttaa yllättävän paljon energiaa, sillä lopputuotteet ovat yleensä pitkälle jalostettuja

Kasvissyöjien yhteisöstä kuitenkin kritisoidaan tutkimusta:

- Jos haluat vähentää ympäristön kuormitusta siirtymällä kasvissyöjäksi, niin tietenkään ei ole hyvä idea olla riippuvainen runsasta jalostamista vaativista tuotteista, liitosta kerrotaan.

WWF:n tiedottaja muistuttaa, että karja tuottaa suuret määrät metaania, joka on paljon merkittävämpi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.