Huhtikuun viimeisellä viikolla kuoli ennakkotilaston mukaan edellisvuosia vähemmän ihmisiä

Korona ei ole luonut tilastopiikkiä kuolleisuuteen - maaliskuussa 150 kuolemaa vähemmän kuin vuosi sitten 3:11
Katso yllä oleva video: Korona ei luonut tilastopiikkiä kuolleisuuteen Suomessa maaliskuussa.

Huhtikuun viimeisen kokonaisen viikon kuolleiden määrä on Tilastokeskuksen ennakkotilastojen perusteella kahden edellisvuoden vastaavaa aikaa alhaisempi.

Ennakkotilaston mukaan viikolla 17 eli 20.–26. huhtikuuta kuoli oli yhteensä 721 ihmistä. Heistä 70-vuotiaita tai sitä vanhempia oli 575.

Viime vuonna samalla viikolla kuolleita oli yhteensä 1 001, joista 70 vuotta tai enemmän oli täyttänyt 783. Vuodelta 2018 viikon 17 vastaavat lukemat ovat 1 027 ja 768.

Koska tämän vuoden osalta kyseessä on ennakkotilasto, tiedot voivat vielä täydentyä. Normaalisti Tilastokeskus julkaisee väestönmuutosten ennakkotilastoja kuukausittain.

Huhtikuun lopulta alkaen Tilastokeskus on kuitenkin julkistanut kuolleiden viikoittaisen määrän kahden viikon viiveellä.

Kyse on EU:n tilastotoimisto Eurostatin pyytämästä, vapaaehtoisesta kuolleiden viikoittaisesta tilastoinnista koronapandemian seurannan tueksi.

Katso yllä oleva video: Korona ei luonut piikkiä kuolleisuuteen Suomessa maaliskuussa.

Jutun otsikkoa korjattu kello 10.58: Otsikossa aiemmin mainittu kuolleiden lukumäärä ei ollut vertailukelpoinen aiempien vuosien lukuihin, sillä kyseessä ovat ennakkoluvut.

Lue myös:

    Uusimmat