Mainos

Yllättävä näky Klaukkalassa: "Äiti, takapihallamme on papukaija"

Nurmijärven Klaukkalassa on tehty harvinainen lintuhavainto puolenpäivän maissa, kun iso papukaija ilmestyi yllättäen perheen takapihalle.

Perheen äiti Maria Rasilainen oli tekemässä puutarhatöitä, kun hänen lapsensa ilmoittivat pihalle eksyneestä oudosta eläimestä.

– Lapset huusivat, että "Äiti, tule katsomaan. Takapihalla on papukaija", Rasilainen kertoo.

– Ajattelin, että onkohan 3-vuotiaan kertomus kauhean luotettavaa tietoa.

Äidin mennessä katsomaan yllätys oli melkoinen, kun metrin korkuinen ara-papukaija todellakin kökötti takapihalla. Komea lintu on yleisväritykseltään sininen ja sen vatsa on keltainen ja pää vihreä.

– Soitin havainnosta poliisille ja Radio Novaan. Tämän jälkeen omistaja otti yhteyttä meihin. Hän oli tehnyt papukaijasta poliisille katoamisilmoituksen. Matkoilla oleva omistaja pääsee vasta illalla hakemaan lemmikkiään, Rasilainen sanoo.

Omistaja pyysi, että perhe yrittäisi ottaa Silja-nimisen linnun kiinni. Kiinniottamiskeinoina käytettiin omenoita ja vettä, mutta Silja ehti karata ja lensi puuhun kököttämään.

– Voi olla, että papukaija lentää muualle ennen kuin omistaja ehtii paikalla.

Omistajan mukaan papukaija on lentänyt peräti 20 kilometrin päähän kotoaan. Niin ikään Nurmijärveltä kotoisin olevan omistajan mukaan Silja ymmärtää puhetta, mutta ei itse puhu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.