Mainos

Yllätä! Tervehdi naapuriasi

Tänään on hyvä päivä tervehtiä naapuria, jopa oikein hymyllä ja ihan syystä. Tänään vietetään kansainvälistä naapuripäivää, joka on Euroopassa suuri kansalaistapahtuma.

- Tänään voisi vaikka, jos on vaikea ottaa kontaktia naapuriin, niin sattumanvaraisesti hymyillä ja sanoa ehkä huomenta tai hyvää iltapäivää ja heittää siemenen itämään. Joku päivä voi sitten viljaa korjata - voi syntyä pieni ystävyys tai jopa enemmänkin, rohkaisee toiminnanjohtaja Hannu Hätönen Hyvä Arki ry:stä.

- Naapureiden hyvät ja luontevat välit ovat osa ihmisen hyvää arkea, muistuttaa Hätönen MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hätönen muutti aikoinaan Joensuusta Helsinkiin vain todetakseen olevansa "ihan näkymätön mies".

- Monessa kohdassa törmäsin siihen, ettei huomeneen vastattu, tai katsottiin vähän onko mies hullu tai humalassa, kun juttelin tuntemattoman kanssa bussissa, Hätönen kertoo

Hätönen keksi keinon lähestyä naapureita.

- Tein naapuri-cv:n eli kerroin olen sieltä, olen sen ikäinen harrastan sitä ja tätä - jos harrastat avantouintia tai vesijuoksua, soita ovikelloa, lähden mielelläni mukaan. Se toimi, noin puolet rupesi moikkaamaan ja hymyilemään. Ja toinen puoli tuli mukaan reilun vuoden päästä.

Kansainvälistä naapuripäivää vietetään kymmenettä kertaa ja viettäjiä on maailmanlaajuisesti yli yhdeksän miljoonaa 30 maassa.

Katso Hyvä Arki ry:n toiminnanjohtajan Hannu Hätösen haastattelu (Huomenta Suomi 28.5.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.