Ylläs-Sampo viettää yhden päivän joulun

Ylläs – huipulla tuulee -sarjan Sampo ei ehdi joulunakaan rentoutua kovin pitkää aikaa: kauppiaalla on joululomaa yksi vaivainen päivä.

Ylläs – huipulla tuulee -sarjan kyläkauppias Sampo sykkii joulunaluspäivinä täyttä päätä kaupallaan. Toisin kuin monena vuonna, tällä kertaa mies pääsee kuitenkin hetkeksi hengähtämään. Stressiin taipuvainen mies onkin iloinen siitä, että vaihtaa aatoksi maisemaa, kauas työkiireiden keskeltä.

– Ylläkseltä on päästävä pois. Siellä miettisin vaan työasioita ja stressaisin, että riittääkö kaupalla kinkut ja suikaleet, Sampo sanoo.

Mojovasta pyhäputkesta huolimatta yrittäjän joululoma jää lyhyeksi, vain yhden päivän mittaiseksi. Jouluaaton jälkeen edessä on pikainen paluu arkeen, sillä Sampo suuntaa töihin jo joulupäivänä.

Yrittäjän näkökulmasta Sampo iloitsee siitä, että joulu tuo rutkasti tuohta kaupan kassaan. Eniten miestä ilahduttaa kuitenkin läheisten kanssa oleminen ja itseään nuorempien innon katseleminen.

– Mukavinta on seurailla lasta vierestä, kun se ottaa niin tosissaan kaikki tontut ikkunoissa, joulukalenterit, pukit ja muut. Onhan se itsellekin sellainen hiljentymisen hetki, Sampo miettii.

Koska Sampon joululoma on niin lyhyt, on juhlasta osattava ottaa jouluaattona kaikki ilo irti. Yksi Sampon mieliteoista on jouluruoasta nauttiminen. Aivan kaikkea mies ei kuitenkaan saa kurkustaan alas.

Mitä jouluruokaa Sampo ei voi sietää? Lue koko juttu:Ylläs-Sampo viettää yhden päivän joulun

Mihin Sampo suuntaa jouluaatoksi lataamaan akkujaan?Avaa Subin joulukalenterin 6. luukku ja lue Sampon paljastus!

Subilla torstaisin kello 21!

Tykkää Ylläksestä Facebookissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat