Ylivoimainen inhokki: Tässä maassa suomalaiset eivät haluaisi asua!

Jokakoti tiedusteli tällä kertaa lukijoiden inhokkimaata, ainakin asumista ajatellen. Aivan ylivoimaiseksi kyselyn äänikuninkaaksi nousi itäinen naapurimaamme Venäjä.

Yhteensä 835 vastausta keränneessä kyselyssä Venäjä sai huimat 44,7 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Lukijat perustelivat valintaansa esimerkiksi huonoilla ihmisoikeuksilla, rikollisuudella sekä rikkaiden ja köyhien välisillä suurilla eroilla.

– Siellä ei ole demokratiaa ja rikollisuus yleistä! Viranomaiset ovat suurimpia rikollisia!, kirjoittaa tuohtuneena nimimerkkiä joku käyttävä lukija.
– Venäjä ei vaan innosta niin hirveästi. Voi olla että minulla on turhia ennakkoluuloja, mutta mitä juttuja olen maasta ja sen kansalaisista kuullut, niin en niiden perusteella kyllä sinne muuttaisi, sanoo titi.
– Liian korruptoitunut kulttuuri, sananvapaus, luokkaerot, yleiset palvelut, syitä luettelee puolestaan Asuja.

Afrikka ei myöskään kelpaa

Äänestyksen toiselle sijalle lukijat äänestivät Afrikan maat, joille antoi äänensä yhteensä 25 prosenttia lukijoista. Epäsuosiossa olevia maita olivat lukijoiden mielestä ainakin Somalia, Egypti, ja Syyria. Yleisin perustelu olivat niin ikään huonot ihmisoikeudet sekä uskonto siihen liittyvine sotineen.

– Ikuisia sotamaita. Ei rauhaiselosta tietoakaan, kommentoi Joonas.
– Pohjois-Afrikassa, en missään muslimiarabivaltiossa.Liikaa sääntöjä, kun olen nainen, perustelee kyllästynyt.
– En asuisi missään maailman maassa, jonka kulttuuri poikkeaa merkittävästi omastamme, jossa uskonto hallitsee yhteiskuntaa ja naisten, lasten ja eläinten asema on heikko, nimerkki Patriootti sanoo.

"Olisin kakkosluokan kansalainen jos sitäkään"

Kolmas sija meni puolestaan Aasiassa sijaitseville maille, ja vaihtoehto nappasi annetuista äänistä 17,7 prosenttia. Lukijat nimesivät inhokkimaikseen ainakin Intian, Thaimaan, Afganistanin sekä Pohjois-Korean.

– Pohjois- Korea on paikka, jossa kukaan ei saa ajatella itse, eikä tehdä oman tahdon mukaan asioita. Pelkkää köyhyyttä, nälkää, kurjuutta ja aivopesua!, jyrähtää nimemerkkiä No P-Koreaan käyttävä lukija.
– En haluaisi koskaan asua Kiinassa, sillä se on yksi maailman maista, jossa eläimiä kohdellaan karmealla tavalla. Vähän sama koskee muitakin Aasian maita ja tietty monia muita, elukkaystävä sanoo.
– Afganistan, Jemen tai ylipäänsä mikä hyvänsä maa, missä olisin kakkosluokan kansalainen jos sitäkään. Missä on vedettävä jätesäkki päälleen jos mielii mennä ulos. Eikä välttämättä pääse sittenkään, kommentoi häkkieläin.

Äänestyksen kolme viimeistä sijaa jakautuvat melko tasaisin ääniosuuksin. Osa lukijoista ei haluaisi asua Yhdysvalloissa, Australiassa, Ruotsissa eikä myöskään kotimaassamme Suomessa. Kaikki kyselyn lukuisat perustelut voit käydä lukemassa täältä.

Teksti: Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja