Mainos

Ylisen insuliinimyrkytykset syyttäjälle murhina

Nokialaisen sairaanhoitajan epäillään syyllistyneen kahteen murhaan ja neljään törkeään pahoinpitelyyn työpaikallaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä viime kesänä.

27-vuotiasta naista epäillään myös miehensä sukulaislapsen murhan yrityksestä Kurussa viime elokuussa. 8-kuukautinen lapsi sai insuliinimyrkytyksen kesämökillä viime heinäkuussa.

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi nokialaisen sairaanhoitajan myrkytysepäilyjä koskevan esitutkinnan Kurun ja Ylisen kuntoutuskeskuksen osalta. Naisen osuutta Nokian terveyskeskuksessa tapahtuneisiin kuolemiin tutkitaan edelleen.

Nuori nainen on ollut vangittuna viime elokuusta lähtien. Hän on kiistänyt syyllisyytensä rikoksiin alusta lähtien.

Myös neljä törkeän pahoinpitelyn yritystä

Epäilty työskenteli viime heinä-elokuussa lyhyen aikaa sairaanhoitajana Ylisen kuntoutuskeskuksessa.

Heinäkuun lopussa kuntoutuslaitoksessa kuoli 55-vuotias mies ja elokuun alussa 80-vuotias nainen. Heidän elimistöstään löydettiin insuliinia. Poliisin mukaan kummallakaan ei ollut pistoshoitoa vaativaa diabetesta, vaikka kehosta on löytynyt pistosjäljiksi sopivia merkkejä.

Poliisi on tutkinut törkeinä pahoinpitelyinä tapausta, jossa kolme nuorta sairastuivat yllättäen ja kaksi heistä, 22-vuotias nainen ja 31-vuotias mies, jouduttiin viemään ensiapuun.

Poliisin mukaan epäilty osallistui tälloin sairastuneiden lääkitykseen kyseisenä päivänä. 31-vuotiaan miehen elimistöstä löydettiin tutkimuksissa kahta häneen hoitoonsa kuulumatonta lääkeainetta.

Lisäksi elokuussa 72-vuotias mies sai vakavia oireita, joiden vuoksi hänet siirrettiin hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Miehen elimistöstä löytyi hänen hoitoonsa kuulumatonta lääkettä.

Jutut ovat siirtyneet syyteharkintaan valtakunnansyyttäjänvirastoon ja Pirkanmaan syyttäjänvirastoon. Syytteen nostamisen määräaika on 29.8.2008.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.