Mainos

Yliopistoväki pettyi hallitukseen

Hallituksen päätös peruuttaa korkeakoulujen kehittämislain uudistus kesken eduskuntakäsittelyn otettiin yliopistopiireissä vastaan pettyneinä.
-En oikein käsitä tällaista touhua, moitti Helsingin yliopiston rehtori Kari Raivio tänään.
-Kun eduskunta kerrankin tekee järkevän päätöksen, hallitus peruu sen. Raivio muistuttaa ratkaisun johtavan siihen, että tutkintoja tuotetaan aina vaan halvemmalla.

-Eduskunta tämän oivalsi, hallitus ei. Myös Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja Klaus Sundbäck luonnehtii hallituksen ratkaisua aika yllättäväksi ja hyvin suureksi pettymykseksi.
-Täytyy miettiä miten tästä eteenpäin, kun pettymyksestä on ensin toivuttu. Yliopistoväki on keväästä asti kampanjoinut näyttävästi opinahjojensa rahoitusvajeen paikkaamiseksi.

Luento-opetusta

Hallitus veti korkeakoulujen kehittämislain pois eduskunnasta juuri ennen sen lopullista hyväksymistä. Syynä oli se, että eduskunnan sivistysvaliokunta oli nostanut yliopistojen perusrahoitusta miljardilla markalla hallituksen esittämästä. Lakiesitys oli hyväksytty eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä yksimielisesti ja sen poisvetäminen on erittäin poikkeuksellista. Kritiikkiä tulikin sekä oppositiosta että hallituksen omista riveistä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.