Mainos

Yliopistot: Opettajankoulutus pureutuu kiusaamiseen riittävästi

Viisivuotisessa opettajakoulutuksessa käsitellään koulukiusaamista vain niukasti, eikä tilanteeseen ole tulossa muutosta. Yliopistoissa uskotaan, että aihetta käsitellään opettajakoulutuksessa nykyisin riittävästi. Opetusministeriön mukaan vastuu opettajakoulutuksen opetussisällöistä on yliopistoilla. Jyväskylän yliopiston erityispedagogiikan professori Timo Saloviita:

- Akateemisen koulutuksen idea on se, että kehitetään opettajien ajattelutapaa, ongelmanratkaisutaitoa, eettistä vastuullisuutta ja pedagogisia ominaisuuksia. Näiden pohjalta opettajien pitää pystyä itse ratkaisemaan esille tulevia ongelmia, Saloviita sanoo.

Opettajankoulutuslaitokset luottavat siihen, että opettajiksi opiskelevat saavat riittävästi kosketusta koulutyön arkeen työharjoitteluissa. Työharjoittelu kestää noin kolmetoista viikkoa, kertoo Turun yliopiston opintopäällikkö Irmeli Aalto:

Opettajankoulutuslaitokset vierittävät vastuuta koulukiusaamisen käsittelystä myös opettajanhuoneisiin. Saloviidan mielestä jokaisessa koulussa pitäisikin ennalta miettiä suunnitelma koulukiusaamisen ehkäisemiseksi.

Katso Nina Rahkolan juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.