Mainos

Yliopistokaupunkien lukioista tähdätään useimmin yliopistoon

Tuoreen selvityksen mukaan joistakin lukioista ylioppilaaksi kirjoittaneista jopa 70 prosenttia jatkaa opintojaan yliopistossa kolmen vuoden kuluessa valmistumisestaan.

Lukioiden välillä on tuntuvia eroja, kun verrataan niistä valmistuneiden ylioppilaiden sijoittumista jatko-opintoihin. Helsingin Sanomien mukaan kärkipään lukioista liki 70 prosenttia valmistuneista on aloittanut yliopisto-opinnot kolmen vuoden sisällä kirjoituksista. Joistain lukioista puolestaan yksikään opiskelija ei ole jatkanut samassa ajassa yliopistoon.

Kaikkiaan 24 lukiossa yliopisto-osuus on tuoreimman tilaston mukaan yli 50 prosenttia ja 27 lukiossa alle 10 prosenttia valmistuneista. Keskimäärin lukiosta yliopistoon päätyy noin 35 prosenttia opiskelijoista.

Suuri osa kärkipään lukioista sijaitsee yliopistokaupungeissa. Kolme kärkilukiota ovat Tapiolan lukio Espoossa, Oulun lyseon lukio ja Helsingin normaalilukio. Vertailun häntäpäähän jäävät aikuislukiot, joista ei välttämättä edes tähdätä jatko-opintoihin. Päivälukioista vähiten opiskelijoita yliopistoon jatkaa vantaalaisesta Korson lukiosta, Malmin lukiosta Helsingistä ja Pohjois-Espoon lukiosta.

Helsingin Sanomat teki vertailun Tilastokeskuksen tietojen pohjalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.