Mainos

Yliopistojen varainkeruu tuottanut 240 miljoonaa

Yliopistojen varainhankinta yksittäisiltä lahjoittajilta sujuu vaihtelevalla menestyksellä.Yliopistot ovat onnistuneet keräämään yksityistä rahaa 240 miljoonaa, mutta tavoitteesta uupuu vielä vajaa kolmannes.

Kuudestatoista yliopistosta vain viisi on ylittänyt tavoitteensa. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan tulosta ovat syöneet taantuma ja yliopistojen välinen kilpailu.

Jyväskylässä yliopiston kassaa on kartutettu pian kahden vuoden ajan rahalahjoituksin, erilaisten kulttuuritapahtumien avulla ja nyt myös tekstiviestikampanjalla. Tavoitellusta kymmenestä miljoonasta eurosta on koossa noin neljä.

.- Vaikka kaikki raha ei olekaan mennyt tekniikkaan ja talouteen, niin kuitenkin sieltä ovat tullet suurimmat lahjoitukset .Sellaiset yliopisto, joissa ei ole tämäntyyppistä tieteenalarakennetta, ovat joutuneet ponnistelemaan enemmän, arvelee Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallinen.

Tampereen teknillisellä yliopistolla ja Aalto-yliopistolla on koossa 191 miljoonaa. Muut maamme 14 yliopistoa ovat onnistuneet saaman kasaan vain neljänneksen tuosta summasta, 49 miljoonaa.

Yliopistoissa uskotaan kuitenkin varainhankinnan vielä vilkastuvan. Jyväskylässä tavoitellaan yhä 10 miljoonaa.

- Kyllä se on saavutettavissa. Meille on tullut aika mukavia lupauksia, joiden joukossa on muutamia isohkojakin lahjoituksia eli niin olemme hyvin optimistisia, sanoo arvioi Jyväskylän yliopiston varainhankintapäällikkö Ritva Nirkkonen.

Lahjoittajia houkuttelee muun muassa se, että valtio on luvannut 2,5-kertaistaa jokaisen tänä vuonna yliopistoille lahjoitetun euron.

Nokia ilmoitti eilen lahjoittavansa 12 miljoonaa euroa suomalaisille yliopistoille.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.