Mainos

Yliopistoille haalitaan rahaa myös opiskelijavoimin

Jyväskylän yliopistossa on saatu opiskelijat mukaan varainhankintakampanjaan. Tarkoitus on jalkautua ostoskeskuksiin tekemään yliopistoa tunnetuksi.

- Yliopistohan on sitä, mitä opiskelijat on ja opiskelijat ovat jo lupautuneet, että he lähtevät tällä tavalla tekemään yliopistoa lähemmäksi tavallisia kansalaisia, kertoo Jyväskylän yliopiston varainhankintapäällikkö Ritva Nirkkonen.

Ylioppilaskunta on valmistellut asiaa toistaiseksi lähinnä hallituksen tasolla. Vielä ei ole päätetty, onko tarkoitus kerätä rahaa ihan konkreettisesti lippaiden kanssa.

- Todennäköisesti on tulossa tällainen yhteinen tempaus, jossa sitten opiskelijat ovat näyttävämmin mukana. Toivon mukaan siten, että annetaan kasvomme sille, että ollaan mukana tukemassa yliopiston toimintaa ja välitetään siitä millaiseksi yliopisto kehittyy tulevaisuudessa, kommentoi Jyyn hallituksen puheenjohtaja Johanna Pietiläinen.

Lahjoitukset jakautuvat epätasaisesti

Yliopiston kokonaisrahoitukseen nähden lahjoituksin kerätyt summat ovat melko pieniä. Esimerkiksi Jyväskylän yliopiston kokonaisrahoitus on vuositasolla noin 200 miljoonaa euroa. Lahjoitetut summat on tarkoitus lisätä yliopiston pääomaan ja vain pääoman korot käytetään uusiin kohteisiin.

- Me voidaan tehdä uusia avauksia, joihin ei tarvitse käyttää sitä opetukseen ja tutkimukseen tarkoitettua rahaa. Yhteistyöhön yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa tarvitaan rahaa ja sitä kerään nyt, Nirkkonen selventää.

Rahankeruutilanne eri yliopistoissa vaihtelee paljon. Säätiöyliopistot Aalto ja Tampereen teknillinen yliopisto porskuttavat omassa luokassaan. Lisäksi ruotsinkieliset korkeakoulut ovat saaneet rahaa kerättyä hyvin. Valtio on sitoutunut lahjoittamaan yliopistoille 2,5-kertaisen summan loppuvuoteen mennessä kerätystä rahamäärästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.