Mainos

Yliopisto-opiskelijat äänestivät edustajistovaaleissa

Tuhannet opiskelijat kaikkialla Suomessa ovat olleet liikkeellä tänään ylioppilaskuntien edustajistovaaleissa. Vaaliuurnilla puhutti muun muassa se, mihin asioihin ylioppilaskunta voi ottaa kantaa kaikkien opiskelijoiden nimissä.

Helsingin yliopiston osakunnat houkuttelevat äänestäjiä. Edustajistoon riittää halukkaita, päättäähän se ylioppilaskunnan miljardibudjetista.

Ylioppilaskunnat ovat usein kärkkäitä ottamaan kantaa ympäröivän maailman asioihin kuten USA:n politiikkaan tai homoliittoihin. Kannanottoja kaipaavat vasemmisto ja vihreät. Oikeisto ja osakunnat tahtovat ylioppilaskunnasta ylioppilaiden asioihin keskittyvän etujärjestön.

- Minun mielestäni on täysin vastuutonta että Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) ottaa jokaisen opiskelijan puolesta kantaa sellaisiin asioihin. Hyvin vähän on sellaisia opiskelijoita, jotka ovat edes kiinnostuneita niistä asioista, mihin HYY on ottanut kantaa, sanoo Kansallisten Ylioppilalaiden ehdokas Sami Metelinen Helsingin yliopistosta.

- Minun mielestäni opiskelijan etua ei voi rajata näiden seinien sisäpuolelle, ylioppilaat ovat yhteiskunnan jäseniä ja silloin heitä koskettavat kaikenlaiset sukupuoli- ja tasa-arvokysymykset, toteaa puolestaan Sitoutumattoman vasemmiston ehdokas Sampo Villanen.

Suurin osa ryhmien tavoitteista on käytännönläheisiä. Halvempia aterioita, parempaa opetusta, lapsille oma parkkipaikka luentojen ajaksi.

Helsingissä noin joka kolmas opiskelija käy vaaliuurnilla. Heistä moni päättää ehdokkaansa viime hetkellä. Helsingissä viime vuosina eniten ääniä ovat haalineet sitoutumattomiksi julistautuvat osakunnat ja ainejärjestöt.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.